Категория проекти


Архитектурни идеи за къщи и вили


Как да спечелим от съсобствен парцел

 

 

Едни искат да строят, други – да продават, но кое всъщност е най-доходоносното решение

kashta_skosen_pokrivДелбата на парцел с няколко съсобственика на разнопосочни мнения винаги е трудна задача. Едни искат да строят, други – да продават, но кое всъщност е най-доходоносното решение?

Ако става въпрос за голям парцел, най-доброто решение може да бъде делба на имота. За да се обособят реални парцели, за всеки от съсобствениците е необходима площ 300 кв. м и лице 14 м, посочва адвокат Милена Миткова.

Нека разгледаме следния казус: притежавате част от голям парцел с общо петима съсобственици. Четирима искат да продават (включително и вие), но петият отказва. Има и аинтересован купувач. Какво следва?

продължава>
 

Проект на къща 100,4 кв.м.

 

 

фирма: "Комфортен Дом"

гр. София, ул. Блага Димитрова 33

тел: 0887 37 67 11

тел: 02/494 32 39

автор: comfortendom.com

 

ПРОЕКТ НА ЕДНОЕТАЖНА КЪЩА С ДЪРВЕНА ОБЛИЦОВКА - 100.4 КВ.М

Едноетажна къща с дървена облицовка

продължава>
 

Строителство срещу обезщетение

 

 

Когато имаме парцел с право на строеж, но не и финансови средства да строим

pasivna_sgradaСтроителството срещу обезщетение е нормална практика, особено в режим на криза и рецесия. Когато имаме парцел с право на строеж, но не и финансови средства да строим, той може да бъде разработен от строителна фирма срещу съответното обезщетение. Как се случва това?

Обикновено фирмите, които имат интерес за застрояване, питат собственика какво очаква като обезщетение и той не знае какво да отговори. Причината е, че те имат опит в преговорите, а вие като собственик – не, разкрива адвокат Милена Миткова. Очакват да кажете по-малко, отколкото биха предложили те. 

продължава>
 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Страница 12 от 54
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзкиИзползваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.