Архитектурни идеи за къщи и вили


Със строга симетрия към артистично звучене: Tsai Residence

ваканционна къща

 

Tsai Residence в Анкрам, Ню Йорк, е ваканционна къща на двама арт колекционери, която в първия момент е малко трудна за „преглъщане”, особено от любителите на по-разчупената архитектура. Съвместният проект на HHF Architects и китайският артист Ai Weiwei отразява вкуса на собствениците към простия абстракционизъм.

продължава>
 

Под открито небе – новият офис на DEN-EN в град Тойота

 

Под открито небе – новият офис на DEN-EN в град Тойота

 

Офисът на компанията DEN-EN в град Тойота (да, оттам произлиза едноименният автомобилен производител) е сбъднатата мечта на офисния служител - светъл, просторен, дизайнерски обзаведен. Има две неща обаче, които отличават този офис от повечето други светли, просторни и дизайнерски обзаведени офиси – фактът, че той се намира в самостоятелна къща и приветливият покрив, чието предназначение, заедно с дървената платформа на приземния етаж, е да създаде офисно пространство на открито.

продължава>
 

Изградиха еднофамилна къща от слама

Уоркшопът бе проведен от Андрю Морисън от Strawbale.com, а домакин беше The Healing Co-op в Middletown, Rhode Island, САЩ. 

В 7-дневния уоркшоп за строителство със слама участва и арх. Гергана Барабонкова - основател и директор на Energy+ International (на снимката долу вдясно). "Освен, че се запознахме с основните принципи на строителството със слама, имахме възможност да участваме в изграждането на еднофамилна къща с площ 180 квадратни метра. Напътствията на Андрю Морисън и опитът, който придобихме от този уоркшоп, ще са изключително полезни за бъдещите ни екологични проекти", казва тя.

къща от слама

продължава>
 
<< Начало < Предишна 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Следваща > Край >>

Страница 49 от 53
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзкиИзползваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.