Архитектурни идеи за къщи и вили


Имат ли бъдеще металните облицовки

Повечето модерни сгради са покрити с метални облицовки. Те придават стил и съвременен вид на една сграда. Металните облицовки могат да се окажат доста скъпо решение, но имайки предвид евтината им поддръжка и прибавяйки модерната визия, която носят, си струва да помислите над тази възможност. Може ли обаче металната облицовка да се постави на сграда в рустикален или традиционен стил? И изобщо, имат ли бъдеще металните облицовки? Вижте няколко примера за модерни сгради с метална облицовка и преценете сами.

металните облицовки на фасади на къщи

продължава>
 

8 къщи със зелен покрив

Зелените покриви, или иначе казано покривите, покрити с растения, имат няколко предимства в сравнение с обикновените както от екологична, така и от финансова гледна точка. Те абсорбират дъждовната вода, осигуряват добра изолация и намаляват температурата на вътрешните пространства. Освен това, както всички знаем, растенията преобразуват въглеродния двуокис в кислород, осигурявайки ви една полезна среда за живот. Има много вдъхновяващи проекти на къщи със зелен покрив, а ето и някои от най-впечатляващите.


Модерна къща със зелен покрив в Полша

къщи със зелен покрив

продължава>
 

Шикозна провинциална вила с модерен интериор

Рустикалното среща модерното в тази забележителна провинциална къща в Италия. Отвън къщата ще ви очарова със старинната си каменна фасада, с правоъгълни прозорчета и врати разположени симетрично, повече напомнящи за ферма или друга селскостопанска постройка, но щом влезете вътре, модерният интериор тотално ще преобърне представата ви за този дом. Въпреки че външността на сградата по нищо не подсказва за модерния й интериор, има един детайл, който не се връзва с останалата част от екстериора, който донякъде може да ви подскаже за това, което ви очаква вътре, и това е модерният басейн, ограден с масивна правоъгълна рамка.

вила с модерен интериор

продължава>
 
<< Начало < Предишна 51 52 53 Следваща > Край >>

Страница 51 от 53
Joomla SEO by AceSEF

Спонсорирани връзкиИзползваме „бисквитки“ (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.